Frequently Asked Questions
Algemene informatie
Datum en openingstijden

Het Ruigoord Manifestival 2017 vindt zaterdag 1 juli plaats op Ruigoord. De openingstijden zijn van 13:00 tot 24:00.

Als je met Openbaar Vervoer komt, zorg dan dat je van tevoren je terugreis gepland hebt en op tijd het festival terrein verlaat.

Locatie

Ruigoord is een unieke plek met een unieke geschiedenis. Het is daarom van groot belang dat er op Ruigoord respectvol wordt omgegaan met het terrein en rekening wordt gehouden met de bewoners van het dorp. Het is niet toegestaan om de tuinen of gebouwen op Ruigoord te betreden als deze niet opengesteld zijn voor het publiek.

Tickets

Tickets voor Het Ruigoord Manifestival 2017 zijn nu te koop via http://ruigoordmanifestival.nl/tickets.

Er zijn nog enkele tickets te koop.

Ticket kwijt

Ben je je ticket verloren of heb je deze niet ontvangen na aankoop? Vul dan op https://company.ticketscript.com/nl/ticket-koper/ je email adres in en krijg je ticket opnieuw toegestuurd.

Kluisjes

We werken met e-lockers (medium en groot). Dit betekent dat je een code krijgt in plaats van een sleutel, en dat je geen borg hoeft te betalen.

Je kan tot vrijdagmiddag hier online een kluisje kopen. Je ontvangt je kluisnummer en code dan voor het evenement al, wat betekent dat je niet in de rij hoeft te staan. Op het festival zijn er ook kluisjes te koop.

De medium lockers van €7 (2 a 3 jassen) zijn 25cm breed, 24,5 cm hoog en 50 cm diep.

De grote lockers van €9 (4 a 5 jassen) zijn 25cm breed, 33,5 cm hoog en 50 cm diep.

Regenplan

De weersvoorspellingen van zaterdag zien er wat minder zonnig uit dan we gehoopt hadden.

Veel dansvloeren zijn verhard zodat je geen last hebt van modder en we zetten extra overkappingen en tenten neer om te schuilen.

We raden iedereen aan om in laagjes gekleed te gaan en een warme trui/jas mee te nemen. Een paraplu zonder scherpe punt mag ook mee!

Huisregels
Leeftijd

Voor Het Ruigoord Manifestival geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Er kan helaas geen uitzondering worden gemaakt voor kinderen onder begeleiding.

Drugs en medicijnen

Harddrugs of andere verboden middelen bij je hebben of verhandelen is verboden. Softdrugs is wel toegestaan (maximaal 5 gram, geen voorgedraaide joints).

Als je medicijnen mee neemt naar het festival, neem dan een doktersverklaring mee en meld je bij de beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.

Sigaretten en roken

Roken is niet toegestaan in de kerk, de tenten of onder overkappingen. Loop dus even de buitenlucht in voordat je een sigaret opsteekt. Sigaretten worden wel op het terrein verkocht.

Eten en drinken

Op Het Ruigoord Manifestival zijn meerdere bars, verspreidt over het terrein. Hier kan je zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken halen. Ook zijn er verschillende foodtrucks met een divers aanbod van eten (ook vegetarisch). Laat je eigen eten en drinken dus thuis, deze mogen het dorp niet in.

Celebrate Safe

Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig.

Je gehoor is belangrijk, pas dus op met muziek boven 87 dB. Neem je eigen gehoorbescherming dus mee. Vergeten? Op het festival zijn ook oordoppen te koop bij de muntenkassa’s.

Check de website van Celebrate Safe voor nog 10 tips om veilig te feesten.

Overige huisregels

DOEN:

1. Legitimatie meenemen! Dit evenement hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar.
2. Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht.
3. Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers.
4. Look sharp. Door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken.
5. Volg de aanwijzingen van beveiligers en personeel altijd op.
6. Wees voorzichtig! De organisatie is niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid.
7. Bij het betreden van het terrein ga je automatisch akkoord met deze huisregels.
8. In gevallen die hier of elders in de FAQ niet vermeld staan maar waar toch discussie over ontstaat beslist de organisatie.

NIET DOEN:

1. Eigen drank en eten, glas, blik, plastic flesjes, spuitbussen, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen.
2. Wapens of andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden.
3. Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd.
4. Je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen.
5. Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden.
6. Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement.
7. Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken.
8. Het terrein tussentijds verlaten. Binnen = binnen en als je weg gaat kan je niet terug.

Reizen
Fiets

Ruigoord is gemakkelijk te bereiken met de fiets. Vanaf station Amsterdam Sloterdijk is het ongeveer 30 minuten fietsen.  Fiets via het Brettenpad naar de Rujgoordweg. Vanaf hier is het nog een paar honderd meter.

Pendelbus

Er rijden de hele dag pendelbussen tussen station Amsterdam Sloterdijk (Piarcoplein) en Ruigoord.

Een retourtje kost 5 euro en is met contant geld te kopen bij het vertrekpunt. De eerste bus vertrekt om 13.00 uur. De laatste bus vertrekt als alle bezoekers het terrein af zijn.

Auto

Vanaf de A5 neem je de afslag 2 richting IJmuiden/Amsterdam-Geuzenveld. Vervolgens sla je af richting de Westpoortweg/S102 naar Ruigoord. Na enkele honderden meters vind je Ruigoord aan je rechterhand. Je kunt hier gratis parkeren. Volg hiervoor de aanwijzingen van het personeel op.

Abel

Als bezoeker van het Ruigoord Manifestival krijg je korting op je eerste rit met Abel, de handige taxi ervaring waarmee je je rit kan delen met andere passagiers. Zo werkt het:

1. Download de Abel app (iOS & Android)
2. Maak een account aan
3. Voeg een betaalmethode toe
4. Voer bij ritboeking de volgende promocode in: abel-manifestival
5. Boek een stoel in Abel en enjoy the ride!

Overige informatie
Contact

Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Stuur ons dan even een e-mail op info@ruigoordmanifestival.nl.

Pers

Wil je een persaanvraag indienen? Stuur ons dan even een e-mail op info@ruigoordmanifestival.nl.

Overlast omwonenden

In onze vergunning zijn strikte geluidsnormen opgesteld, waarop zowel de gemeente als de organisatie van Het Ruigoord Manifestival op toezien.